Få lønn under utdanningen

Om du velger anleggsgartnerutdanningen på Stend VGS, er du garantert læreplass med lønn etter ett år på skolebenken. I tillegg velger du et framtidsrettet yrke med store muligheter for videre karriere.

Mange tror at du må søke deg ut av Bergen for å bli anleggsgartner. Det stemmer ikke. På Stend VGS kan du bli anleggsgartner ved å gjennomføre ett år på vg1 naturbruk, og deretter tre år i lære i et av de store anleggsgartnerfirmaene i byen. Bransjen trenger flere lærlinger, og du er garantert læreplass etter at du har fullført året på Stend.

LES OGSÅ: Produktiv anleggsgartnerklasse

Et urbant og framtidsrettet valg
Anleggsgartner er et yrke for framtiden. En stadig større del av by-omgivelsene våre – som parker, plasser, idrettsanlegg, veier og fortau – er bygget av anleggsgartnere. Dette er arbeidsplasser som ikke er truet av konkurransen fra utlandet. Produksjonen skjer på stedet, og arbeidsoppgavene er varierte. Du arbeider både med maskiner og for hånd, og materialene er alt fra stein og betong til trær og planter.

LES OGSÅ: VG1 anleggsgartner på Stend

Anleggsgartnere med fagbrev er ettertraktet arbeidskraft, og langt fra alle velger å jobbe i bransjen. Både staten, fylket og kommunen trenger kontoransatte som kjenner anleggsgartnerfaget, så etter endt læretid er der mange muligheter som står åpne. Også om du vil bli ingeniør, arkitekt eller byplanlegger, kan anleggsgartnerfaget være den rette plassen å starte. Du får en mye mer variert og innholdsrik utdanning enn dem som kun velger teoretiske fag, og de tre årene du er i lære får du lønn.

LES OGSÅ: Alt om å bli lærling

Husk søknadsfristen 1. mars
Om du vil ha lønn under utdanningen, være sikret læreplass, ha en sikker og god jobb, og samtidig ha muligheten til spennende videreutdanning etter endt fagutdanning: Bli anleggsgartner! Søk vg1 naturbruk på Stend. Søknadsfristen er 1. mars.

LES OGSÅ: Informasjon fra Hordaland fylkeskommune